f
n
m
e


 
CONFERINTA NATIONALA A COMISIEI DE FEMEI

Ca urmare a modificarii Statutului F.N.M.E., in data de 9 aprilie 2010 in cadrul Congresului F.N.M.E., Comisia de Femei a F.N.M.E. isi extinde numarul de membre ale Biroului Executiv de la 5 la 7, in acest fel, aliniindu-se modului de organizare a Biroului Executiv al F.N.M.E.

Decizia Comisiei de Femei de a extinde structura Biroului Executiv vizeaza eficientizarea activitatii organizatiei si acoperirea unei problematici mai largi cu care se confrunta astazi femeile din cadrul F.N.M.E.

La 10 decembrie 2010, in cadrul Conferintei Nationala a Comisiei de Femei, la Caciulata, au avut loc alegeri pentru Biroul executiv. In urma exprimarii votului celor 50 de participante au fost validate pe functii doamnele:

Presedinte: - Dogaru Manuela (Sindicatul Minier Berbesti),
Primvicepresedinte: - Sabou Nicola Mihaela (Sindicatul Energia Rovinari),
Vicepresedinti: - Frintu Staniloiu Milena (USME Jilt Turceni),
- Pepelea Elena (Sindicatul Minerul Rovinari),
- Ulareanu Mihaela (Sindicatul Energia Turceni),
- Voiculescu Liliana (Sindicatul CNE Cernavoda),
Secretar general: - Calinoiu Camelia (Sindicatul Liber Rosia).

In cadrul conferintei a fost aprobat si REGULAMENTUL DE ORGANIZARE SI FUNCTIONARE al Comisiei de Femei.

Reprezentantele femeilor au participat la o intalnire cu presedintele F.N.M.E. domnul Marin Condeescu cat si la lucrarile Consiliului de Coordonare F.N.M.E.

Comisia de femei este solidara cu hotararea FNME de a declansa greva generala in data de 10 ianuarie 2010, spunand un nu hotarat disponibilizarilor, femeile reprezintand un grup vulnerabil.

Infiintarea companiei Electra este o prioritate pentru sistemul energetic actual, putand garanta pastrarea locurilor de munca. Vom apela la toate formele de protesc pentru sustinerea “Planului Social”, singura solutie reala de evitare a disponibilizarilor.