f
n
m
e


 
Congresul al 7-lea al CNS Cartel ALFA

Reprezentantele femeilor din cadrul uniunilor sindicale afiliate la F.N.M.E. au participat in perioada 27 - 29 noiembrie la Bucuresti la lucrarile celui de-al 7-lea Congres al CNS "Cartel ALFA".
Pe perioada celor 3 zile de dezbateri au avut loc alegeri pentru Biroul Executiv si au fost adoptate liniile directoare ale activitatilor confederatiei pentru urmatorii patru ani. Lucrarile Congresului din acest an, la care au participat peste 800 de delegati si invitati din tara si din strainatate, s-au aflat sub semnul MUNCII DECENTE in Romania.
Congresul CNS "Cartel ALFA" a adoptat rezolutii care vor ghida activitatea si toate actiunile confederatiei pe perioada urmatorilor 4 ani. Rezolutiile Congresului incearca, de asemenea, sa gaseasca solutii pentru atenuarea efectului crizei economico-financiare mondiale asupra economiei romanesti si a lucratorilor.
Aceste rezolutii cuprind 9 arii de interes si descriu obiective pe care confederatia isi propune sa le atinga:
1. Munca decenta in Romania,
2. Formarea profesionala continua si ocuparea fortei de munca,
3. Reforma legislativa,
4. Reforma economica si sociala,
5. Dezvoltarea parteneriatului si a diologului social,
6. Solidaritatea si unitatea sindicala la nivel national si international,
7. Egalitatea tuturor cetatenilor in fata legii,
8. Egalitatea de sanse si tratemente pentru femei si barbati,
9. Promovarea tinerilor.

Cat priveste "Egalitatea de sanse si tratemente pentru femei si barbati", CNS "Cartel ALFA" militeaza cu prioritate pentru:

* promovarea unui tratament nediscriminatoriu pentru femei si bsrbati pe piata muncii.
* responsabilizarea membrilor sindicatelor în legatura cu transformarea principiilor egalitaii de sanse în realitati concrete
* informarea membrilor CNS Cartel ALFA în problematica egalitatii de sanse pentru femei si barbati pe piata muncii, familiarizarea acestora cu modelele si standardele europene referitoare la aceasta problematica si distribuirea, în cadrul Confederatiei, a unor materiale continând informatii si bune practici cu privire la:

* acces si angajare,
* raporturi de munca,
* protecaia maternitatii,
* hartuire sexuala.